Enhetschef med inriktning mot prostitution och människohandel

Målet för jämställdhetsarbetet i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt och möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Arbetet omfattar bland annat frågor om inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och kroppslig integritet.

Jämställdhetsmyndigheten ska säkerställa att regeringens jämställdhetspolitik får genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. Myndighetens uppgift är att samordna, följa upp och på olika sätt ge stöd inom jämställdhetens områden. Jämställdhetsmyndigheten är en hbtqi-strategisk myndighet, vilket innebär att myndigheten i sin verksamhet ska främja hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter.

Inom avdelningen för stöd av genomförandet av den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor ansvarar vi för jämställdhetspolitikens sjätte delmål; om att mäns våld mot kvinnor ska upphöra. I avdelningens arbete ingår att motverka våld i nära relationer, våld mot barn, hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel för alla ändamål. Avdelningen är indelad i tre enheter: Nationella samordningen mot prostitution och människohandel (NSPM), Hedersrelaterat våld och förtryck samt Våldsprevention. 

Till enheten för den Nationella samordningen mot prostitution och människohandel (NSPM) söker vi nu en enhetschef.

För vidare information om enheten för NSPM kan du läsa om här (länk)

Arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att leda, utveckla och driva arbetet på vår enhet för den Nationella samordningen mot prostitution och människohandel (NSPM). Du har det övergripande ansvaret för enhetens arbetsmiljö, personal-, budget- och verksamhetsarbete. 

I rollen ingår ansvar för struktur, planering av resurser och prioriteringar av enhetens arbetsuppgifter och uppdrag. På enheten finns för närvarande 12 medarbetare som du har personalansvar för, i vilket ingår att bland annat leda och stötta medarbetarna i deras arbete och utveckling. Tillsammans driver ni enhetens strategiska utvecklingsfrågor och säkerställer att arbetet ligger i linje med myndighetens övergripande uppdrag. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen.

En viktig del i din roll är att främja och upprätthålla en god samverkan med enheterna på avdelningen, övriga avdelningar på myndigheten samt med externa aktörer inom myndighetssfären liksom civilsamhället. Du kommer att delta aktivt i interna och externa mötesforum för att säkerställa en god samordning och ett effektivt informationsflöde mellan olika parter. Enheten är representerad internationellt samt har även internationella samarbeten och kontakter.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer 

  • Akademisk examen/utbildning inom område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

  • Arbetslivserfarenhet på strategisk nivå, inom sakområdet mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, prostitution och människohandel, mänskliga rättigheter eller barnrätt.

  • God kännedom om den svenska jämställdhetspolitiken.
  • Dokumenterad erfarenhet av att självständigt leda grupper, projekt eller liknande mot gemensamma mål.

  • Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete i form av rapporter, skrivelser eller liknande.

  • Erfarenhet av att tala inför och representera en organisation i större sammanhang.

  • Goda kunskaper att uttrycka dig väl i både tal och skrift, på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du har

  • Erfarenhet av att ha arbetat som chef med ansvar för personal, verksamhet och budget.

  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.

  • Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet – företrädesvis inom det statliga området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Som person leder du kommunikativt och tillitsbaserat med en god förmåga att skapa förtroende och att motivera tagna beslut. Du värnar om stabilitet och trygghet i en grupp. Du har även förmåga att driva din enhet mot uppsatta mål och har god exekutiv förmåga. Andra viktiga egenskaper för tjänsten är att vara strukturerad, samarbetsorienterad samt ha ett genuint intresse för ledarskap.

Anställningsinformation

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning (vikariat) på heltid till och med 2025-08-01. Tillträde den 1 februari 2025 eller enligt överenskommelse. Tjänsten kommer att vara placerad på Jämställdhetsmyndighetens kontor i centrala Göteborg. Resor i tjänsten kan förekomma.

Jämställdhetsmyndigheten erbjuder anställda möjligheten att ingå överenskommelse om distansarbete. Omfattningen av distansarbete bedöms utifrån vad som är rimligt med hänsyn till verksamhetens behov och att ha en god arbetsmiljö. 

Praktisk information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Berit Jernberg, Avdelningschef, 031-392 90 54. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Johanna Larsson, HR-generalist, 031-392 91 60. Fackliga kontaktpersoner: för Saco-S Joanna Domachowska 031-392 91 19 och för ST Robert Kristiansen 031–392 90 83.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Jämställdhetsmyndigheten välkomnar sökanden med olika erfarenheter och bakgrunder.

Välkommen med din ansökan senast 7 januari 2025.

Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vårt rekryteringssystem utan kontakta ansvarig på HR för hantering av din ansökan. Kontaktuppgifter hittar du i utlyst annons.

En praktikplats för din kunskap

En man och en kvinna som samtalar ståendes. Framför dem sitter ett stort antal människor.

Är du student på högskola eller universitet? Vill du lära dig hur en myndighet fungerar? Sök praktikplats hos oss.

Praktikplats
En man och en kvinna som samtalar ståendes. Framför dem sitter ett stort antal människor.