Utredare med inriktning analys och uppföljning

Målet för jämställdhetsarbetet i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt och möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Arbetet omfattar bland annat frågor om inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och kroppslig integritet.

Jämställdhetsmyndigheten, som inrättades 1 januari 2018, ska säkerställa att regeringens jämställdhetspolitik får genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. Myndighetens uppgift är att samordna, följa upp och på olika sätt ge stöd inom jämställdhetens områden.

Avdelningen för analys och uppföljning har ett särskilt ansvar för myndighetens uppdrag att följa upp och analysera jämställdhetspolitiken, nationellt och internationellt. Det handlar både om löpande och fördjupade uppföljningar och analyser. Avdelningen består i dagsläget av ca 20 personer med olika typer av kompetenser och bakgrund inom analys och uppföljning.

Nu söker vi en utredare som vill utvecklas med oss!

Arbetsuppgifter

Som utredare på avdelningen kommer du att få arbeta med;

  • bearbetning och analys av Jämställdhetsmyndighetens enkätundersökning - Jämställdhetsundersökningen - som bland annat ställer frågor om könsnormer och psykisk ohälsa, homosocialitet, sexism och våld.
  • att vara ett stöd i Jämställdhetsmyndighetens arbete inom samverkan med andra myndigheter med en nationell strategi för psykisk hälsa och suicidprevention.
  • att vara ett stöd i Jämställdhetsmyndighetens uppdrag att analysera den könssegregerade arbetsmarknaden och förutsättningarna för jämställd rekrytering till välfärden.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är;

  • Relevant högskole-/universitetsutbildning för anställningen.
  • Erfarenhet av utrednings-/handläggningsarbete, rapportskrivning och arbete med forskningsöversikter.
  • Erfarenhet av arbete med enkätundersökningar
  • Goda kunskaper i att kommunicera skriftligt på svenska, då bland annat rapporter skrivs på svenska.

Vi ser det som meriterande om du har;

  • God kännedom om den svenska jämställdhetspolitiken, gärna kopplat till områdena psykisk ohälsa och/eller arbetsmarknad
  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet.

Som person är du strukturerad, analytisk, noggrann och samhällsintresserad med kompetens och erfarenhet av arbete inom jämställdhetsområdet. Då arbetet innebär mycket självständigt arbete under en begränsad tid värderas personliga egenskaper som analytisk förmåga, självständighet och ett effektivt arbetssätt högt, samt kunna möta deadlines och leverera resultat av god kvalitet.

Då arbetet innebär daglig kontakt och interaktion med andra människor både internt och externt kommer särskild vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsinformation

Anställningen är en tidsbegränsad anställning till och med 2022-12-31 med en tjänsteomfattning på 100% och är placerad på Jämställdhetsmyndighetens kontor i Angered. Resor i tjänsten kan förekomma. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Praktisk information

Vill du veta mer om anställningen, kontakta Jens Sandahl, Enhetschef, 031-392 91 16. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Johanna Larsson, HR-generalist, 070-784 75 71. Fackliga kontaktpersoner för Saco-S Yvonne Karlsson 031–392 90 86 och Robert Kristiansen ST 031–392 90

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Jämställdhetsmyndigheten värnar om en rekrytering fri från diskriminering.

Välkommen med din ansökan senast 5 juli 2022. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem.

En praktikplats för din kunskap

Är du student på högskola eller universitet? Vill du lära dig hur en myndighet fungerar? Sök praktikplats hos oss.

Praktikplats