Praktik på kommunikationsavdelningen våren 2023

Målet för jämställdhetsarbetet i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt och möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Arbetet omfattar bland annat frågor om inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och kroppslig integritet.

Jämställdhetsmyndigheten ska säkerställa att regeringens jämställdhetspolitik får ett genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken.

Jämställdhetsmyndigheten erbjuder studenter möjlighet till praktik på vår kommunikationsavdelning under vårterminen 2023. Exakt tidsperiod för praktiken bestäms mellan praktikant och Jämställdhetsmyndigheten. Sista datum för ansökan är den 11 december 2022.

Vi erbjuder en praktikplats på kommunikationsavdelningen med fokus innehållsarbete

Vill du utveckla dina kunskaper i praktiskt kommunikationsarbete? Vi erbjuder dig en arbetsplats där du kan få både lära dig nya saker och också att bidra med den kunskap du har. Du får utrymme för handledning och lärande i olika områden, samtidigt som du får ta ett eget ansvar. Du ska få arbetsuppgifter där du kan ta eget ansvar med stöd av andra och där du bidrar tillsammans med kommunikatörer på myndigheten.

Ditt fokus blir innehållsarbete där speciellt webb är vårt nav. Du deltar även i produktionen av digitala arrangemang, genomförandet av digitala kampanjer med mera. Som del av vårt innehållsarbete arbetar du nära verksamheten med både planering, produktion och att nå fram med kommunikationen till rätt målgrupper. Som en del av teamet kommer du kunna jobba nära andra kommunikatörer. Vissa administrativa moment inom avdelningens ansvarsområden är också en naturlig del av kommunikatörens vardag.

Kvalifikationer

Som praktikant på kommunikationsavdelningen ska det vara inom relevant utbildning inom kommunikation/journalistik på till exempel universitet/högskola, folkhögskola eller YH-utbildning. Du kan också läsa annat ämne, men har tidigare erfarenhet inom kommunikation.

Vi söker engagerade, strukturerade, initiativtagande och samhällsintresserade personer. Arbetet ställer krav på både självständighet och arbete i grupp, därför tror vi du är van att lösa arbetsuppgifter själv men även tillsammans med andra. Arbetet ställer också krav på god kommunikativ förmåga, både vad gäller tal och skrift i svenska såväl som engelska.

Praktisk information

Praktiken är på heltid och bör vara minst en halv termin. Start- och slutdatum enligt överenskommelse. Jämställdhetsmyndigheten välkomnar sökanden med olika erfarenheter och bakgrunder.

Välkommen med din ansökan, som ska innehålla personligt brev och CV, senast den 11 december 2022. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Uppge även i ansökan under vilka veckor du är intresserad av att göra praktik. Jämställdhetsmyndigheten välkomnar sökanden med olika erfarenheter och bakgrunder.

Frågor besvaras av kommunikationschef Fredrik Gladh, fredrik.gladh@jamstalldhetsmyndigheten.se

 

En praktikplats för din kunskap

En man och en kvinna som samtalar ståendes. Framför dem sitter ett stort antal människor.

Är du student på högskola eller universitet? Vill du lära dig hur en myndighet fungerar? Sök praktikplats hos oss.

Praktikplats
En man och en kvinna som samtalar ståendes. Framför dem sitter ett stort antal människor.