IT-arkitekt med inriktning informationssäkerhet
Målet för jämställdhetsarbetet i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt och möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Arbetet omfattar bland annat frågor om inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och kroppslig integritet.
Jämställdhetsmyndigheten ska säkerställa att regeringens jämställdhetspolitik får genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. Myndighetens uppgift är att samordna, följa upp och på olika sätt ge stöd inom jämställdhetens områden. Jämställdhetsmyndigheten är en hbtqi-strategisk myndighet, vilket innebär att myndigheten i sin verksamhet ska främja hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter.
Inom avdelningen för verksamhetsstöd ansvarar vi för alla processer av förvaltningsrättslig och verksamhetsnära karaktär på myndigheten. Det innefattar bland annat juridik, ekonomi, upphandling, registratur, IT, verksamhetsuppföljning, HR, statsbidrag och övriga administrativa processer. Avdelningen är indelad i fyra enheter: Juridikenheten, Ekonomienheten, HR-enheten och enheten för Statsbidrag.
Vi söker nu en IT-arkitekt med inriktning informationssäkerhet!
Arbetsuppgifter
Som IT-arkitekt på Jämställdhetsmyndigheten kommer du att vara ansvarig för myndighetens systematiska IT- och informationssäkerhetsarbete. Du är en del av myndighetens IT-säkerhetstöd och arbetar inom avdelningen för verksamhetsstöd under chefsjuristen. Tillsammans med kollegorna på avdelningen bidrar du till att utveckla och upprätthålla utföra och utveckla myndighetens IT- och informationssäkerhetsarbete.
Ditt arbete kommer att ha fokus på informationssäkerhet, IT-säkerhet, dataskydd, informationssäkring och säkerhetsdesign - inklusive relevanta verktyg. Du kommer att vara drivande och stödjande i såväl förvaltning som utveckling av Jämställdhetsmyndighetens ledningssystem för informationssäkerhet (LIS), liksom i införandet och förvaltningen av en sammanhängande säkerhetsarkitektur. Rollen kombinerar tekniskt kompetens med kunskap om nationella och internationella krav, regelverk och standarder på IT-säkerhet och informationssäkerhetsområdet.
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
-
Utföra risk- och sårbarhetsanalyser (både teoretiska och praktiska)
-
Leda arbetet med system- och informationsklassning
-
Utforma tekniska och säkerhetsmässiga krav vid upphandlingar
-
Genomföra utbildningsinsatser inom informationssäkerhet, IT-säkerhet och dataskydd
-
Ta fram handlingsplaner vid identifierade brister
-
Ansvara för omvärldsbevakning inom informations- och IT-säkerhetsområdet.
Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten behöver du uppfylla följande krav,
-
Eftergymnasial utbildning med inriktning mot IT, informationssäkerhet, juridik, offentlig förvaltning eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
-
Dokumenterad erfarenhet av arbete med informationssäkerhet.
-
God kunskap om de krav som finns inom informationssäkerhet och IT-säkerhet samt i det utbud och nationella utvecklingsprojekt som finns och bedrivs.
-
Goda kunskaper om riktlinjer, modeller och rekommendationer från ansvariga myndigheter så som MSB, DIGG, PTS och IMY.
-
God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Meriterande
Meriterande innebär att det är en fördel om du uppfyller följande krav, men de är inte obligatoriska, för att kunna vara aktuell för tjänsten.
-
Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.
-
Operativ erfarenhet av dataskyddsarbete, inklusive kunskap om och tillämpning av dataskyddsförordningen (GDPR).
-
Erfarenhet av arbete med verksamhetsarkitektur.
-
Certifiering som IT-arkitekt, exempelvis enligt IASA eller TOGAF.
-
Erfarenhet av att processleda utvecklingsarbete inom exempelvis informationssäkerhet.
-
Erfarenhet av införande eller förvaltning av ledningssystem för informationssäkerhet (LIS).
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och har en god kommunikativ förmåga. Du är självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett tydligt driv i att nå resultat. Du har ett stort engagemang för ditt arbete och bidrar aktivt till utveckling inom ditt område. Eftersom arbetet ofta sker i nära samverkan med andra funktioner inom myndigheten, värdesätter vi att du har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer i yrkesmässiga sammanhang.
Anställningsinformation
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Jämställdhetsmyndighetens kontor i centrala Göteborg. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde den 1 september 2025 eller enligt överenskommelse. Resor i tjänsterna kan förekomma.
Myndigheten erbjuder flera förmåner som fokuserar på hälsa och ett hållbart arbetsliv för alla åldrar, till exempel möjligheten att arbeta upp till 60 procent på distans, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.
Praktisk information
Välkommen med din ansökan senast den 2 augusti 2025.
Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vårt rekryteringssystem utan kontakta ansvarig på HR för hantering av din ansökan. Kontaktuppgifter hittar du nedan.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Anna Tingbäck, chefsjurist, 031-392 90 49. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Johanna Larsson, HR-generalist, 031-392 91 60. Fackliga kontaktpersoner: för Saco-S Joanna Domachowska 031-392 91 19 och för ST Beatrice Löfström 031-392 91 04.
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Jämställdhetsmyndigheten välkomnar sökanden med olika erfarenheter och bakgrunder.
En praktikplats för din kunskap

Är du student på högskola eller universitet? Vill du lära dig hur en myndighet fungerar? Sök praktikplats hos oss.
Praktikplats