
Verksamhetsbidrag i områden med socioekonomiska utmaningar
Från 21 augusti till 18 september 2025 kan ideella kvinnoorganisationer söka bidrag för sin verksamhet. Vi listar de geografiska områden som är aktuella.
Vi fördelar statsbidrag som främjar jämställdhet på uppdrag av regeringen. Kommande utlysningar för 2025 är verksamhetsbidrag i områden med socioekonomiska utmaningar och organisations- och etableringsbidrag för kvinnors och flickors organisering. Utlysningarna öppnar hösten 2025.
Från 21 augusti till 18 september 2025 kan ideella kvinnoorganisationer söka bidrag för sin verksamhet. Vi listar de geografiska områden som är aktuella.
Från 21 augusti till 18 september kan kvinnoorganisationer söka bidrag för att bedriva eller etablera en ordinarie verksamhet.
Ideella föreningar och stiftelser kan söka bidrag för projekt som utvecklar jämställdhetsarbetet. Öppnar våren 2026.
Ideella organisationer, stiftelser, kommuner och regioner kan söka projektbidrag för att förstärka, utveckla eller utvärdera våldsförebyggande insatser inom området mäns våld mot kvinnor. Öppnar hösten 2026.
Ideella organisationer och stiftelser som bedriver våldsförebyggande verksamhet inom området mäns våld mot kvinnor kan söka verksamhetsbidrag. Öppnar hösten 2026.
Skapa och skicka in er ansökan i vår e-tjänst för statsbidrag. Nu har vi en ny och förbättrad e-tjänst vilket innebär att även ni som använt den tidigare behöver skapa ett nytt konto. E-tjänsten används också för att redovisa ett bidrag ni beviljats.
Vi förklarar hur det fungerar och reder ut begreppen.
Frågor och svar om statsbidragHär kan du se vilka organisationer och projekt som tidigare beviljats statsbidrag från Jämställdhetsmyndigheten.
Tidigare bidragOrganisationen ASOV Stockholm skapar trygga och meningsfulla mötesplatser för 300 kvinnor som bor på utsatta och segregerade platser. Istället för att isoleras i hemmet blir de sysselsatta. De löper mindre risk att hamna i kriminalitet och de blir också medvetna om sina rättigheter och vilket stöd som finns att få om de blir utsatta för våld.
Unga växer upp med en smart telefon, och när de inleder sina första relationer sker det även på digitala arenor. Men hur ser en schyst relation ut i det digitala livet? Finns det varningstecken på när relationen inte är sund? Nu pågår ett våldsförebyggande projekt där skolungdomar utbildas i digitalt våld, digital integritet och informationssäkerhet.
En nyckelfaktor för att fler kvinnor ska välja att gå in i – och vilja stanna i – mansdominerade branscher är att förebygga risker för sexuella trakasserier och exkluderande organisationskulturer. Med statsbidrag för våldsförebyggande arbete driver Sveriges kvinnoorganisationer det nationella metodutvecklingsprojektet En arbetsplats fri från våld.
Verksamhetsbidrag för kvinnors organisering gjorde det möjligt för Fredrika Bremer-förbundet att skapa materialet Livslång ekonomi. Åtta filmer belyser livshändelser som har betydelse för alla människors privatekonomi, med ett särskilt fokus på att stärka just kvinnors kunskaper och självförtroende genom livet.