Webbinarium om stöd i arbetet med jämställdhetsintegrering

SCB bjuder tillsammans med Jämställdhetsmyndigheten och Ekonomistyrningsverket in till ett webbinarium om stöd i arbetet med jämställdhetsintegrering.

Webbinariet utgår från de digitala handledningar som SCB och Jämställdhetsmyndigheten nyligen släppt. Ett särskilt fokus kommer att vara på hur jämställdhetsanalyser och jämställdhetsstatistik kan bidra i arbetet.

Bosse Parbring från Jämställdhetsmyndigheten presenterar Jämställdhetsmyndighetens uppdaterade och digitaliserade vägledning som är ett stöd för dem som arbetar med jämställdhetsintegrering. Vägledningen samlar de viktigaste lärdomarna för ett framgångsrikt arbete med fokus på planering, organisering och uppföljning.

Helena Löf från SCB presenterar SCB:s nya digitala handledning som ger ett praktiskt stöd i arbete med att använda könsuppdelad statistik inom jämställdhetsintegrering. Handledningen riktar sig framför allt till dig som arbetar vid en myndighet eller annan organisation, som ska göra intersektionella analyser i arbete med jämställdhetsintegrering och som inte har djupare kunskaper i statistik.

Tomas Kjerf från Ekonomistyrningsverkets redogör för hur handledningarna kopplar till myndighetens uppdrag vad gäller konsekvensutredningar, jämställdhetsbudgetering och resultatredovisning och vilket stöd som finns att få inom detta på ESV forum.

Moderator är Sara Frankl, chef på sektionen för samordning och tvärområden på SCB. Vi kommer gemensamt diskutera utmaningar och möjliga vägar att göra intersektionella analyser i offentlig verksamhet.

Under webbinariet kommer det ges möjlighet att ställa frågor.

Anmälan

Anmäl dig till webbinariet nya stöd i arbetet med jämställdhetsintegrering

Sista anmälningsdag är 28 april. Webbinariet är kostnadsfritt.

För mer information eller frågor kontakta oss på e-post seminarium@scb.se.

 

Publiceringsdatum: 11 april 2024

Senast uppdaterad: 11 april 2024