Våld i nära relationer är en fråga för jobbet

Nu lanserar vi en webbinarieserie som sätter fokus på hur våld i nära relationer påverkar arbetsplatsen.

Våld i nära relationer påverkar inte enbart individen utan kan också påverka arbetsprestationer, hälsa och tryggheten på arbetsplatsen. 

 Arbetsplatsen kan spelar en avgörande roll i arbetet mot våld i nära relationer. Som chef kan du göra en verklig skillnad genom att ge stöd, skapa trygghet och säkerställa att medarbetare som är drabbade utsatta för eller utövar av våld får hjälp, säger Kerstin Kristensen, utredare på Jämställdhetsmyndigheten.

Erfarenheter från fyra offentliga aktörer

Under fyra olika tillfällen i oktober erbjuder vi webbinarier som gästas av personer som redan har startat ett arbete där våld i nära relationer ingår i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Deltagare på webbinarierna kan ta del av erfarenheter från kommun, region, statlig myndighet och lärosäte.  

 Som chef har du en unik möjlighet att göra skillnad. På webbinarierna får du som chef konkreta tips och verktyg hur du kan integrera dessa frågor i arbetsmiljöarbetet, vilket förbättrar hela arbetsplatsen, säger Kerstin Kristensen.

Jämställdhetsmyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att höja kunskapen om hur våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck påverkar arbetslivet. Vi ska stödja arbetsgivare och andra aktörer i att skapa en trygg arbetsmiljö för personer som utsätts för våld, samt bidra till att inkludera dessa frågor i det systematiska arbetsmiljöarbetet.


Mer information

Inbjudan med anmälningsformulär till webbinarieserien Våld i nära relationer - en arbetsplatsfråga.

På vår webbplats har vi samlat material till arbetsgivare som lyfte arbetsplatsens roll i arbetet mot våld i nära relationer.

 

Publiceringsdatum: 7 oktober 2024

Senast uppdaterad: 7 oktober 2024