Efter #metoo: Internationellt möte om pojkar och mäns engagemang

Pojkar och unga mäns normer och beteenden är temat för den fjärde internationella konferensen om män och jämställdhet – ICMEO. Konferensen genomförs den 15 – 16 maj i Stockholm under värdskap av Sveriges regering och jämställdhetsminister Lena Hallengren.

Årets konferens handlar om hur normer och stereotyper kring manlighet kan förändras, med syfte att få fler pojkar och män engagerade i att skapa ett jämställt samhälle. Det kan gälla inom skolan, vård och omsorg samt våldsförebyggande arbete.

I workshops kommer metoder att diskuteras och erfarenheter utbytas. Bland deltagarna finns maskulinitetsforskare, flera europeiska jämställdhetsministrar och representanter för myndigheter och civilsamhället.

Jämställdhetsmyndigheten har fått i uppdrag att planera och genomföra konferensen.

- Jämställdhetsfrågor har hittills drivits av och för kvinnor. Ojämställda livsvillkor har setts som ett kvinnoproblem, upp till kvinnor att förändra. Det är inte rimligt. Det är hög tid att adressera pojkar och män och de destruktiva maskulinitetsnormer som till exempel bidrar till mäns våld. För att vi ska uppnå jämställdhet krävs en förändring av pojkars och mäns beteenden, säger Lena Ag, generaldirektör på Jämställdhetsmyndigheten. 

Det är fjärde gången en ICMEO-konferens arrangeras. Konferensen äger i år rum på Norra Latin i Stockholm och väntas samla omkring 350 deltagare från hela Europa.

Generaldirektör Lena Ag finns på plats tillsammans med en rad experter från Jämställdhetsmyndigheten för att delta i debatter, workshops och föreläsningar.
 

Länk till programmet:  http://www.government.se/icmeo2018

Media är välkomna att följa konferensen på plats. Anmälan till Maud Nordell: maud.nordell@regeringskansliet.se

 

 

 

 

Jämställdhetsmyndigheten startade sin verksamhet 2018 och har för närvarande ett 60-tal medarbetare. Myndigheten leds av generaldirektör Lena Ag och är placerad i Angereds centrum, Göteborg.

Kontakt

Simon Falk - Pressansvarig

Kontakt

Simon Falk Pressansvarig

Telefon: 070-784 74 97

E-post press@jamy.se

Dokument

Publiceringsdatum: 14 maj 2018