Livslång ekonomi

Livslång ekonomi är ett utbildningsmaterial i privatekonomi och juridik. Utbildningen består av filmer om privatekonomi, relationer, föräldraskap och arbetslivet som du kan se ensam, tillsammans med dina vänner eller i din förening.

Inkomstgapet mellan kvinnor och män är i stort sett oförändrat sedan 1995. Kvinnors livslånga ekonomi påverkas av att män inte tar ut halva föräldraledigheten, av att kvinnor i större utsträckning arbetar deltid och av att män har högre kapitalinkomster än kvinnor. Även om dessa skillnader existerar på grund av strukturell ojämställdhet och kräver strukturell förändring vill Fredrika Bremer-förbundet ge kvinnor en verktygslåda till att ta makten över sina egna liv.

Därför skapade de en kostnadsfri utbildning i juridik och ekonomi som ger dig verktyg för att motarbeta samhällets strukturella ojämställdhet.

Materialet kommer med en studievägledning med bland annat diskussionsfrågor till varje avsnitt. Det finns också möjlighet att få hjälp med att komma igång genom att kontakta ditt lokala ABF-förbund. 

Här finns verktyget

Gå till webbplatsen för Livslång ekonomi för mer information och för att starta utbildningen.

Utbildningen är framtagen av Fredrika Bremerför-bundet som beviljades verksamhetsbidrag för kvinnors organisering från Jämställdhetsmyndigheten 2020. 

Ekonomi

Publiceringsdatum: 31 januari 2022

Senast uppdaterad: 10 juni 2022